Friday, October 16, 2009

Camping Kesatria H- Coy

Bagi sesiapa junior-junior yang akan memasuki alam BLS semester depan, pasti majoriti Kesatria akan menjadi pilihan. Kesatria adalah satu-satunya badan uniform yang hanya untuk satu semester, jika kita bandingkan dgn kor yang lain, perlu 3 semester dan ada sampai 6 semester. huhu.

So, saya nak cerita mengenai perkhemahan Kesatria H-Coy di Asli Adventure di Hulu Langat, Selangor. Kami telah dibahagikan kepada 6 kumpulan. Ada yang nama blueberry, cherry, kurma dll. Nama kumpulan sy ialah Apple. Kenapa nama Apple? No reason. Hahaha.

Banyak aktiviti- aktiviti yang diadakan. Antaranya ialah latihan mendirikan khemah, survival, di mana kita diajar bagaimana untuk survive di dalam hutan dan untuk mencari makanan,air dan api. Seterusnya ada acara flying fox. Sy rasa sgt banga kerana mendapat pujian turunan yang sempurna. Haha. Actually dah lama x main benda nie, last sekali mase peringkat kebangsaan kat JB mase form 5 dlu. Seterusnya ada water confidence. Namun kumpulan kiteorang x sempat nk wat sebab kesuntukan masa.

Pada malam nye, ada aktiviti Malam Kebudayaan. Mungkin saat ini saat yang paling memalukan dalam hidup ini. Dah la lari dari cdgan asal, pastu kena berlakon sponton. OMG! Truk gile...Xleh cite kerana terlalu truk.. Namun masih setaraf dgn Farid Kamil dan Rosyam Nor la. lol!!! hehe

Seterusnya malam tu, ada night walk. Sepanjang pengalaman g camping, nie lah nite walk paling x takowt sekali. Mungkin suasana malam yang terang dan terlampau ramai "squad bunga raya". So, pegawai kami takowt pape jadi, so jalan tempat2 biase2 jek.

Seterusnya, keesokan hari, kami bersiap-siap untuk mendaki gunung. Gunung ini dinamakan Gunung Nuang. Xpernah dgr, tapi ini la saat yang paling best skali kat camping nie. Kami mendaki sehingga ke puncak. Di puncak, terdapat air terjun yang sangat2 cantik. Best giler. Mendaki hampir 2 jam, tapi turun dalam 1jam jek.. Tp nie pengalaman baru mendaki gunung kat Selangor nie.. hehe...

Sebelum balik, adanye kejutan dilakukan oleh komander. Kejutan ape? Rahsia. Tp ada yang nangis, ada yang ketawa, ada yang senyum, ada yang xda perasaan, macam2 ada..haha...ini pengalaman camping pertama dengan UiTM Shah Alam, best sangat2!

Kepada team Apple, thanks sgt2 coz sporting dan sudi nyanyi2 bersama2...hehe...sory la kalo terwat salah n sy mmg x sempat mengenal korang semua. Biasa la, sy nie pemalu skit! hehe..

Di bawah ada skit gambar-gambar untuk tatapan semua. Jumpe lg!

Platun Apple dengan happynye menuju ke puncak Gunung Nuang!

Pahlawan Apple dan Cherry bergabung!

Srikandi Apple..hehe..Teka siapa di antara mereka yang menjerit "komander-komander diam" masa nite walk. Cepat teka!!! hehe

Kumpulan apple bersama ketua platun yang paling baik. Siapa? Sol la orang nye. kan,kan? haha

Bersama platun apple untuk masak bersama-sama. Lelaki dan p'puan, sape lg pandai masak? of cos la lelaki..hehe


Ain nanges ketika diprangkan! lukenabeb! haha

PEACE!!!

8 comments:

FaMouS said...

fuyyo besh nyer!
but kalau kita nak masuk suksis, mcm mana?
boleh cite ckit?

SoLeHiN said...

suksis tu polis. tau kan? byk gak la advantages dia. dapat hostel 6 sem, dapat elaun, baju free dan lain2... cume every week, 3 kali jumpe... sabtu dari kol 8pg sampai 6ptg..rabu kol 6.30pg sampai 7.00pg seblum g kelaz dan rabu ptg, ada latihan fizikal @ riadah... tp kalo wat suksis selama 6 sem, akhir sem 6 akan di tauliahkan menjadi inspector muda rasanya...byk kebaikan gak la...

FaMouS said...

taw..ayah yang suruh masuk..
ye ke? mcm best je...apsal abg sol x masuk suksis kalau banyak benefit?

SoLeHiN said...

haha...kalo ckp "freedom",rasa2 leh phm x? sol lg ske kebebasan..xske terkongkong or terikat dgn benda2 cam 2...xlarat...cni bz skit...tp kalo leh urus masa n minat, just go for it k...ramai kwn sol masuk gak...

FaMouS said...

owh okay tq for the explaination...

Anonymous said...

beg roda merah....
suka hati je kan letak gmbr aku nangis...
tu bukan nangis,ada habuk masuk mata...
sebab tu lah nampak cam nangis,
padahal aku tak nnagis pun...
PEACE...
ko dah basuh beg roda merah belum?

SoLeHiN said...

ish dak nie...x bersyukur tol aku letak gambar yg tu..kire cun la 2.ada satu lg gambar nanges lg truk k.... so, bersyukur...hahaha...NO PEACE..hehe

GhOsToNe said...

arghhhh!!!!
kne kesatria?????
hahahahahahahaha...
kepadanan kemukaan!!!!