Friday, July 24, 2009

Kronologi Suasana Kehidupan Di UiTM Shah Alam Selama 3 Minggu

1. Daftar 3 Julai 09 di Perindu 3 , bilik 3116.

2. "diletakkan" di kelas LW1G

3. Kelas hanya start hari khamis kerana system down.. UiTM = world class university? ntahlah..

4. Dwet banyak habis makan, makan, makan dan buku

5. Pendaftaran Kesatria pada 11 Julai...Mlz beno nk kawad

6. Di hari yang sama, ada induction. Boleh la...explorace best skit walaupun ada senior yg cam "tuuutt".

7. Minggu pertama x belajar pape...Minggu kedua, lecture baru bermula

- Mr. Haris (tort) - best...senang paham n dia mmg nk dak2 dia paham

- Pn. Irini (consti) - mule2 agak garang , tp mase mengajar, ok...lum mase nye utk "menyinga" kot...harap tidak lah yea...

- Pn. Fatimatuzahrah (mls) : agak cam emak2...x da notes..n dia bc ikut buku n cerita....ngantuk..huhu...kena belajar sendiri la nampak nye

- Pn. Rahimah Bee (contract) : ok...tp cepat dia ajar..maybe sebab kiteorg dah blaja time asasi..

- Zhung Laoshi (mandarin) : best! ske wat kelakar..hahha...baru aku tau, bile orang cina mati, dorang kena lalui 10 high court..hehe

- Pn. Roseleena (bel) : awal2 muke dia agak garang, tp bile ajar, baik sgt...xla presure...

- Pn. Fatimah (ctu) : kalo cikgu agama, biasa la..ceramah dan cerita yang panjang..tp dia baik

8. Lecture diteruskan diminggu ketiga..Namun tutorial x start lg...huuh

9. Masuk lawn bowl untuk Sukan Antara Fakulti (Saf) dan x minat masuk perkad although dlu penah jd komander pbsm n pernah g peringkat tertinggi..

10. Xsempat g latihan debat..2 kali jek g...2 pown melahar jek...n x dpt g UTP!!!! ingatkan ada kelas ,upenye cuti...siol tol!!!

11. Belum sempat panas punggung kat shah alam, dah cuti seminggu. H1n1 nye hal...bgs gak..time to rest!!!

12. Skang kat JB..So, happy holiday!!!

6 comments:

hanisYGbaek said...

selamat bercuti!!

FaMouS said...

~kesatria? -lorh wajib ke?
~banyaknyeer subjek time degree nnt..
~mandarin? kita leh amik bahsa ketiga ek?
~perkad tu ape?

~ owh, s.alam cuti rupanya..epi hols!

SoLeHiN said...

kesatria x wajib...leh amek lain...tp yang lain semua 3sem..kesatria 1 sem jek... leh amek bahasa ketiga..mandarian, france, arab and jepun.. perkad stand for pertandingan kawad kaki.. happy hols 2 u also...

* [ F y z a ] * said...

perkad BEST laaa!!

mist_tarry girl said...

Mr. Haris the best! We all love him. U can ask him anything u x paham. Walaupun apa yg ditanye tu macam bodoh, tapi dia ttp aka cuba tlg!

er.. Pn Imah mmg camtu, Have to study sendiri. No choice.

Anyway, tegur lah bila ada mass lecture! (-.-)"

SoLeHiN said...

fyza, i know u love kawad...but for me yg dah bergelumang dgn kawad from standard 4 until form 5,kawad nie cam nak muntah k....hahaha

arina: ya,sure, nanti akan berteguran k...